Назад до списку

Дитяча психіка дуже вразлива.

Дитяча психіка дуже вразлива.

Дитяча психіка дуже вразлива.

Маленькі люди, ще не мають ані механізмів контролю емоцій, ані життєвого досвіду. Тому стрес вони переживають набагато глибше та болісніше за дорослих.

У своїй роботі з маленькими пацієнтами ми напрацювали чималий досвід уникнення стресу в дітей, а також сформували порядок дій по нормалізації стану дитини, якщо стрес усе таки стався.

Ось наші поради.

1.Спілкуйтесь:
Активний слух — ключ до зменшення стресу. Не відмахуйтесь від дитячої проблеми. Слухайте, розмовляйте й показуйте, що ви завжди поруч і готові допомогти.

2.Стабільність стабілізує психіку:
Регулярний розклад та стабільне оточення допомагають дітям відчувати себе безпечно та упевнено. Це зводить ймовірність стресу до мінімуму. Наприклад, ми завжди даруємо маленьким пацієнтам подарунки та грамоти. То ж малеча знає — візит до нас обов’язково закінчиться іграшкою і не боїться.

3.Підтримуйте здоровий спосіб життя:
Збалансоване харчування, регулярна фізична активність та достатній сон допомагають зміцнити емоційний стан і запобігти стресу.

4.Створіть «зону комфорту»:
Визначте місце чи річ, яка допомагає дитині відпочити та відчути себе у «своєму» безпечному світі.
Це може бути як спеціальний казковий інтер’єр дитячої кімнати – саме так оформлений наш дитячий кабінет — ,так і улюблена іграшка.
5. Додайте позитиву.
Разом із дитиною започаткуйте ритуали, які допоможуть розслабитися та відпочити. Це може бути проста гра, або якась вправа, що ви її будете робити разом.
Чим більш рухливою буде ця гра(вправа), то більше допоміну вивільниться в мозку дитини, і тим легше стрес буде подолано.

Запишіться на прийом!

 

Допомога ЗСУ

БЕЗКОШТОВНО
Детальніше
All rights reserved Google+ Club 32 Website promotion