Назад до списку

Кетамін і лікування ПТСР

Кетамін і лікування ПТСР

Кетамін і лікування ПТСР
Факт в тому, що у багатьох українців наразі є ПТСР. От ви як реагуєте на гучні звуки? І чи змінилась ця реакція за час війни? Скоріш за все відповідь буде ствердною.
Саме тому нашому суспільству і державі слід вже зараз починати напрацювання методів лікування ПТСР.
Кетамінова терапія - один з них.
Кетамін - дисоціативний анестетик. Він тотально блокує біль і на короткий час “відрізає” ядро особистості від всіх ментальних нашарувань. Терапевтичний ефект препарату заснований на тому, що травмуючі спогади та переживання якраз і знаходяться у цих “нашаруваннях”. І їхня навіть не довготривала блокада дає людині можливість відділити себе від травми. А потім крок за кроком відпустити її туди де вона насправді має бути - в минуле.
Клінічні дослідження показали, що кетамін викликає значні структурні зміни в мозку. Зокрема, змінюється товщина кори в областях, пов’язаних зі страхом та пам’яттю. Крім того, виявлено зв’язок між структурними змінами та зменшенням психічних симптомів ПТСР.
В розвинених країнах така терапія давно стала нормальним явищем. Наприклад, в США використовують цей вид лікування для військових. Приємно, що в Україні теж є такі клініки з безкоштовними слотами для військових, і вони вже мають досить багато успішних кейсів.

Запишіться на прийом!

 

Допомога ЗСУ

БЕЗКОШТОВНО
Детальніше
All rights reserved Google+ Club 32 Website promotion