Назад до списку

Як формуються сни

Як формуються сни

Всередину мозку без трепанації черепа зазирнути не просто. Тому вчені досі сперечаються щодо принципів формування снів. Але дещо ми вже знаємо напевно.
Ось факти.
1. Найяскравіші сни ми бачимо під час швидкої фази сну (REM). В цей час мозок обробляє накопичену за день інформацію і переносить найважливіше в довгострокову пам’ять.
2. Під час REM лобні долі вимикаються. Разом з ними вимикається і логіка. Тому в снах можливо все. В них просто немає обмежень. Тут варто зазначити, що деякі вивчені нами постулати про Світ хибні, і щоб зробити великий крок в науковому пізнанні їх іноді потрібно відкинути. Це пояснює факт появи багатьох визначних наукових проривів саме під час сну. Доречі, Далі шукав сюжети для своїх робіт саме на межі сну та яві.
3. Сни можуть бути усвідомленими. Тобто Ви спите і розумієте, що все навколо - сон. Неймовірна реальність, в якій можна літати, гуляти по сонячному промінню та проходити крізь стіни. Нажать природа цього явища досі невідома.
Деякі вчені дотримуються думки, що сни - тренажер реальності. Тобто під час сну ну випробовуємо стратегії поведінки, які нам можуть бути корисними в реальному житті.
А що ви робите уві снах)?

Запишіться на прийом!

 

Допомога ЗСУ

БЕЗКОШТОВНО
Детальніше
All rights reserved Google+ Club 32 Website promotion