Назад до списку

Золото завжди приваюлювало людей.

Золото завжди приваюлювало людей.

Золото завжди приваюлювало людей.
Воно і міра цінності, і символ багатства, і прикраса.
Прихильники теорії змови навіть розкажуть вам про прибульців із планети Небіру, яким потрібно земне золото, та ми не з них)
Але золото має купу дивних рис суто з наукової точки зору.
Крім характерних ознак дорогоцінного металу — складність видобутку, відсутність корозії і достатня кількість для створення монет у докапіталістичну епоху — золото має ще одну цікаву властивість. Воно сяє.
І це не фігура мови.
Справа в тому, що електорони в атомах золота можуть поглинати фотони(кванти світла) і завдяки ним переходити на вищий енергетичний рівень і атомі. Можуть вони і випромінювати раніше поглинені фотони й переходити на нижчий енергетичний рівень. Це й робить золото променистим.
Тому люди люблять золоті прикраси. В них вони реально сяють.
Має золото й суто технологічні плюшки. Наприклад, донедавна воно активно використовувалось у стоматології для виготовленя коронок. Але ті часи вже позаду. Тепер сяюча посмішка досягається за рухунок цирконію і спіканню кераміки (коронки E-max).
Золото ж іноді використовують для виготовлення брекетів для гламурних панянок. Жарт. Насправді воно потрібно тільки у випадках алергії на інщі метали, бо є повністю біосумісним.
Ми ж вважаємо, що справжнє золото — це люди, що нас оточують. Вони і цінність, і прикраса.


Завжди ваш «Клуб 32»


Запишіться на прийом!

 

Допомога ЗСУ

БЕЗКОШТОВНО
Детальніше
All rights reserved Google+ Club 32 Website promotion