Назад до списку

Що таке вибір?

Що таке вибір?

Що таке вибір?
Якщо запитати про це психоаналітиків, то вони скажуть, що взагалі вибору не існує. Підсвідомість, на їхню думку, завжди видає нам готовий результат. Ми ж лише виконуємо програми, заховані глибоко в нетрях мозку.
Якщо запитати про це нейрофізіологів — вони скажуть, що вибір це сума вхідних сигналів, що надходять на дендрити нейрона. Більше потенціалів дії (ПД)- сигнал проходить далі, меньше — переривається.
Яка ж роль самої людини в цьому процесі? Де в ньому «Я»?
Вчені досі дискутують із цього приводу.
На нашу думку, вибір — це розстановка пріоритетів на вхідні сигнали, що надходять до нас із навколишнього середовища та підсвідомості.
Наприклад, ви несете гарячу кастрюлю. Шкіра надсилає сигнал мозку про ймовірність опіку й «наполягає» на негайному викидані кастрюлі. Очі водночас бачать кастрюлю повну борщу, із чого робиться висновок, що її викидання призведе до «недобрих» наслідків.
Ось тут і починається розстановка пріоритетів. Якщо кастрюля така гаряча, що витримати біль неможливо — ви її випустите, навіть якщо дуже голодні. Якщо ж біль терпіти можна -донесете.
Такі маленьки вибори ми робимо багато разів на день.
Зверніть увагу на те, як ви роставляєте пріоритети у своєму житті.
Це допоможе вам бути чеснішим із собою. А «honesty, як відомо, is the best policy». Тож щастя від цього в житті має побільшати.

Завжди ваш «Клуб 32»

Запишіться на прийом!

 

Допомога ЗСУ

БЕЗКОШТОВНО
Детальніше
All rights reserved Google+ Club 32 Website promotion