Назад до списку

Зуби і вагітність

Зуби і вагітність

Зуби і вагітність

Виношування нового життя — один із найдивовижніших етапів у житті жінки. Наразі існує багато наукових досліджень, що твердять про численні позитивні зміні в жиночому організмі як під час вагітності, так і після пологів.
Та ризики погіршення здоров’я, наприклад стоматологічного, теж існують. Щоправда, їх можна легко нівелювати, якщо дотримуватись наших порад.

То ж у чому «зубна небезпека» вагітності?

1.Переналаштування організму мами.
Змінюється гормональний фон. Через це у 60–75 % жінок під час вагітності може розвиватися кровоточивість ясен та гінгівіт.
Гормональні зміни впливають і на властивості слини (зникають її ремінералізуючі якості). Як наслідок емаль стає вразливішою до карієсу.
Щоб уникнути цього ми радимо (за умови планування вагітності) попередньо пройти профілактичні процедури з оздоровлення ясен та зробити поглиблене фторування з мінералізацією.

2. Усі речовини, що їх отримує майбутня мама тепер розподіляються мінімум на двох. При цьому дитина для природи є пріоритетом. Тому при нестачі певних речовин, вони просто «виймаються» з материнського організму й передаються плоду.
Це стосується і кальцію — основної складової зубної емалі та кісток. При формуванні кісток плоду за умови дефіциту кальцію в їжі він «позичається» із зубів мами. Результат — зламані зуби та карієс.

Щоб уникнути таких проблем вживайте достатню кількість продуктів із високим вмістом кальцію. Серед них: молочні продукти, зелень, овочі, фрукти, риба та морепродукти, горіхи та насіння, соя (зерно), соняшникова халва, нут, маш, квасоля, висівки пшеничні, горох лущений, сочевиця, вівсянка (зерно), крупа ячна.

3. Гормональні зміни послаблюють м’язове кільце, яке тримає їжу всередині шлунка. Тому складові шлункового соку потрапляють на зуби й послаблюють емаль.
Для нівелювання цієї небезпеки радимо уважніше ставитись до домашньої зубної гігієни. Наприклад, почати користуватись іригатором. Та проводити професійну чистку та профілактичні огляди раз на 3 місяці.

Бережіть себе, і вагітність залишить у вашій пам’яті лише щастя.

Запишіться на прийом!

 

Допомога ЗСУ

БЕЗКОШТОВНО
Детальніше
All rights reserved Google+ Club 32 Website promotion