Назад до списку

Знову про мозок…

Знову про мозок…

Знову про мозок…

Існує міф, що цукор допомагає йому працювати.

Це не так.

Надмірне вживання цукру — понад одну чайну ложку на добу — насправді лише заважає нашому органічному суперкомп’ютеру.

Чому?

Після потрапляння цукру до кровотоку організм починає активно виробляти інсулін, що прибирає цукрові надлишки і транспортує їх у депо. Так у лікарів прийнято називати жирові відкладення. І все було б ок, та разом із цукром у такі депо «вивозяться» і амінокислоти, що заважають працювати триптофану (попереднику «гормону щастя» серотоніну).
У результаті на короткий проміжок часу в мозку драматично збільшується кількість триптофану і, як наслідок, збільшується кількість серотоніну.
Ми це відчуваємо як заспокоєння, зменшення тривоги та кращу здатність до концентрації.

Де ж зрада?

Справа в тому, що наша продуктивність — це результат ДОВГОТРИВАЛОЇ, СТАБІЛЬНОЇ роботи мозку. А після КОРОТКОСТРОКОВОГО цукрово піднесення і заспокоєння неодмінно наступає серотоніновий провал. Він відчувається як значне збільшення тривоги, агресії та втрата концентрації.

Не про яку продуктивність тут уже не йдеться, і людина знову тягнеться за солоденьким. Такі дії підсаджують мозок на цукор і формують цукрову залежність. А вона в довготривалій перспективі може призвести до нейродегенеративних захворювань, наприклад хворобі Альцгеймера.

Ми є прихильниками свободи, продуктивності та довгого активного життя, тому наполегливо радимо істотно зменшити, а краще взагалі відмовитись від цукру.

Тим паче, що найбільшу шкоду зубам завдає саме він. Солодкі газовані напої та тягуча карамель — справжні зубні кілери. То ж після вживання цих продуктів обов’язково ретельно прополоскайте зуби.

Бережіть себе й будете здорові та розумні.
Завжди ваш «Клуб 32»

Записуйтесь на прийом сьогодні
(067) 382 32 32 (Viber, Telegram)
або через сайт
www.club32.ua

Запишіться на прийом!

 

Допомога ЗСУ

БЕЗКОШТОВНО
Детальніше
All rights reserved Google+ Club 32 Website promotion