Знову про мозок…
Існує міф, що цукор допомагає йому працювати.
Це не так.
Надмірне вживання цукру — понад одну чайну ложку на добу — насправді лише заважає нашому органічному суперкомп’ютеру.
Чому?
Після потрапляння цукру до кровотоку організм починає активно виробляти інсулін, що прибирає цукрові надлишки і транспортує їх у депо. Так у лікарів прийнято називати жирові відкладення. І все було б ок, та разом із цукром у такі депо «вивозяться» і амінокислоти, що заважають працювати триптофану (попереднику «гормону щастя» серотоніну).
У результаті на короткий проміжок часу в мозку драматично збільшується кількість триптофану і, як наслідок, збільшується кількість серотоніну.
Ми це відчуваємо як заспокоєння, зменшення тривоги та кращу здатність до концентрації.
Де ж зрада?
Справа в тому, що наша продуктивність — це результат ДОВГОТРИВАЛОЇ, СТАБІЛЬНОЇ роботи мозку. А після КОРОТКОСТРОКОВОГО цукрово піднесення і заспокоєння неодмінно наступає серотоніновий провал. Він відчувається як значне збільшення тривоги, агресії та втрата концентрації.
Не про яку продуктивність тут уже не йдеться, і людина знову тягнеться за солоденьким. Такі дії підсаджують мозок на цукор і формують цукрову залежність. А вона в довготривалій перспективі може призвести до нейродегенеративних захворювань, наприклад хворобі Альцгеймера.
Ми є прихильниками свободи, продуктивності та довгого активного життя, тому наполегливо радимо істотно зменшити, а краще взагалі відмовитись від цукру.
Тим паче, що найбільшу шкоду зубам завдає саме він. Солодкі газовані напої та тягуча карамель — справжні зубні кілери. То ж після вживання цих продуктів обов’язково ретельно прополоскайте зуби.
Бережіть себе й будете здорові та розумні.
Завжди ваш «Клуб 32»
Записуйтесь на прийом сьогодні
(067) 382 32 32 (Viber, Telegram)
або через сайт
www.club32.ua